Svårt att flyga med klädkrok till Australien?

Det har kommit till FfdN:s kännedom av våra vänner och kollegor i Australien som tidigare har drabbats hårt av nya, hårdare säkerhetsregler vid flygning inom samt till och från Australien äntligen har fått rätt.


Problemet har handlat om att säkerhetsföretagen vägrat släppa igenom våra klädkrokar av olika modeller genom säkerhetskontrollen.
Många av oss använder, som ni vet, klädkrokar för att få av och på kläder vid toalettbesök. Säkerhetsföretagen har vägrat låta klädkrokarna förvaras i handbagaget utan istället krävt att de förvaras i bagageutrymmet under hela flygningen. Om man flyger långt är detta givetvis ett stort problem – tänk er att inte kunna gå på toaletten på en hel flygning…..
En del personer har till och med fått sina klädkrokar konfiskerade och förstörda!

Nu har Kali Wilde (neurosedynskadad från Australien) lyckats, efter många sega och långa förhandlingar med både flygbolag, säkerhetsföretag och myndigheter, få godkänt att vi får ha med våra klädkrokar i handbagaget på resor med Australiska flygbolag. Klädkrokar ska inte längre vara et förbjudet föremål enligt the Departement of Infrastructure.

FfdN gratulerar Kali Wilde till segern och hoppas att alla medlemmar nu kan flyga till Australien utan att behöva hålla sig under hela resan…..